Personvern og informasjonskapsler

juli 24, 2018

Balderklinikkens logo

 

 

PERSONVERNERKLÆRING BALDERKLINIKKEN.NO

 

Personvernforordningen artikkel 4:

Personopplysninger er «enhver opplysning om en identifisert eller identifiserbar fysisk person («den registrerte»); en identifiserbar fysisk person er en person som direkte eller indirekte kan identifiseres, særlig ved hjelp av en identifikator, f.eks. et navn, et identifikasjonsnummer, lokaliseringsopplysninger, en nettidentifikator eller ett eller flere elementer som er spesifikke for nevnte fysiske persons fysiske, fysiologiske, genetiske, psykiske, økonomiske, kulturelle eller sosiale identitet».

 

 

Behandlingsansvar

«Behandlingsansvarlig» er betegnelsen på den som primært har ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

Balderklinikken er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter og personopplysninger vi samler inn og bearbeider. Der vi benytter hjelp fra tredjepart foreligger det skriftlige databehandleravtaler som sikrer forsvarlig forvaltning av personopplysninger iht. våre retningslinjer.

 

 

 Informasjonskapsler (cookies):

Vi benytter informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på brukerens datamaskin. Disse informasjonskapslene brukes i forbedrings- og markedsføringsøyemed, og for å gi deg en best mulig opplevelse av våre nettsider. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som person, men de gir det oss informasjon som kan brukes til å gi deg mest mulig relevant kommunikasjon.

De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler automatisk, men du kan forandre innstillingene i nettleseren din slik at dette ikke skjer. Du finner informasjonen om dette i “Hjelp”-funksjonen i nettleseren din. Vær oppmerksom på at å begrense tilgangen til cookies kan påvirke funksjonaliteten på nettstedet vårt. Det kan imidlertid bety at en del av nettstedene du besøker ikke lenger fungerer som de skal. Du kan også gå inn og aktivt slette lagrede informasjonskapsler hvis du ønsker det, men vær forberedt på at du da også sletter all registrert påloggingsinformasjon og automatiske forslag til nettsteder du har besøkt, som gjør det lettere for deg å bruke nettleseren din.

 

 

 

Kontaktskjema og andre henvendelser til oss

Når du gjør en henvendelse eller bestilling på våre nettsider lagrer vi opplysningene som du har fylt ut ved bestilling. Vi bestreber oss på aldri å be om mer informasjon enn vi trenger for å behandle din henvendelse på en best mulig måte. Opplysningene brukes kun til å behandle henvendelsen din, deriblant besvare spørsmål, bekrefte påmelding og sende relevant informasjon, kontakte deg for timebestilling eller mer informasjon, gjennomføre timebestilling eller utstede faktura.

Henvendelser til oss behandles alltid som sensitiv informasjon og leses kun av klarert mottaksapparat som resepsjonen, aktuell behandler eller evt. andre som må involveres for å kunne gi deg en riktig og god respons. Alle som kommer i berøring med slike henvendelser har signert fortrolighetsavtale og har full taushetsplikt. Våre standard kontaktskjema er krypterte, og gir som regel ikke anledning til utfyllende, personlig informasjon. Dersom du benytter e-post, eller andre kanaler der det er mulig å oppgi informasjon i fritekst, oppfordrer vi uansett om å ikke sende mer informasjon enn nødvendig for å kunne få den informasjon eller hjelp du trenger.

 

 

MailChimp

Vi benytter Mailchimp til utsendelse av nyhetsbrev, som sendes ut på e-post til mottakere som har gitt aktivt samtykke iht. GDPR. Mottakerne har full anledning til når som helst å melde seg av nyhetsbrevet, ved å benytte egen avmeldings-link som finnes i bunnen av alle utsendte nyhetsbrev – eller kontakte oss direkte på post@balderklinikken.no

Persondata registrert i nyhetsbrevdatabasen (mailadresse) benyttes kun til utsendelse av nyhetsbrev på e-post, og vil aldri bli solgt videre til andre eller benyttet på annen måte. Det kreves personlig innlogging med passord for å få tilgang til basen.

Dataen lagres trygt hos Mailchimp, og er sikret iht. Mailchimps Privacy Policy

Se egen personvernerklæring her

 

 

Deltager.no

Påmelding til våre kurs og informasjonsmøter skjer gjennom deltager.no, og er underlagt deltager.no retningslinjer for personvern. Ingen informasjon fra deltager.no lagres hos balderklinikken, men vi har brukertilgang for å kunne opprette kurs og registrere påmeldingene.

Se egen personvernerklæring her

 

 

 Facebook

Vi benytter Facebook Business Manager, hvor vi lager annonser mot ulike målgrupper. Dette kombinerer vi med bruk av en Facebook sporings-pixel (script) på nettstedet vårt, så vi kan spore når en ønsket handling fra en Facebook annonse inntreffer på nettstedet. I tillegg gjør Facebook pixler at vi kan annonsere i Facebook mot de som besøker nettstedet (såkalt re-targeting).

Vi vil alltid forholde oss til Facebooks til enhver tid gjeldende reglement, som er i henhold til EU’s nyeste personvernforordning GDPR.

Se egen personvernerklæring her

 

 

Google Analytics og Google Tag Manager

Vi bruker Google Analytics for å analysere data fra trafikken på vårt nettsted, som f. eks. antall brukere som besøker våre ulike sider, hvor de kommer fra, hvor lenge de er inne på siden og om de klikker på noen linker. Det lagres ingen persondata i systemet, og det kreves Epostadresse og øvrige personopplysninger for å få tilgang.

Informasjonen fra Google Analytics blir lagret på Googles servere I Europa, nærmere bestemt ved Datasentre i Irland, Finland, Nederland og Belgia.

Google Tag Manager er et verktøy vi bruker for å sette opp ulike former for sporing knyttet til Google Analytics og implementering av tredjeparts script på et nettsted for å måle trafikk. Det lagres ingen persondata i systemet. Epost adresse og øvrige personopplysninger kreves for å få tilgang til systemet.

Generelt om sikkerhet og personvern hos Google her

 

 

 Andre opplysninger – aktiv aksept

I tilfeller der vi lagrer andre personopplysninger om deg vil vi alltid be om din aksept på forhånd. Eksempler her kan være preferanser knyttet til evt. nyhetsbrevabonnement – eller om du står frem med dine erfaringer hos oss på våre nettsider. Du vil når som helst kunne be om å få slettet eller endret slike opplysninger vi har lagret om deg.

Når du bruker balderklinikken.no, eller sender inn data til oss aksepterer du at opplysningene dine blir brukt i samsvar med disse retningslinjene. Du kan når som helst be om at personinformasjon om deg blir slettet fra våre systemer. Unntak er informasjon knyttet til kjøp/faktura og pasientforhold som vi er lovpålagt å oppbevare.