Tisser blod og piggtråd!

Fortvilet ung kvinne ringer og forteller at hun har blærekatarr. Hun har en følelse av å tisse blod og piggtråd. Det eneste som gir lindring er å sitte på toalettet,  når hun reiser seg, kommer nytt akutt behov for vannlating. Hun har siden sommeren tatt flere antibiotikakurer. En venninne av henne med tilsvarende plager har vært hos meg, fulgt mine råd og holdt seg frisk det siste året. Kan jeg hjelpe også denne kvinnen?

Den vanlige akuttbehandligen gir ofte ikke varige resultater
Min største pasientgruppe er kvinner og barn med tilbakevendende blærekatarr og en historikk med gjentatte antibiotikakurer. Akuttbehandlingen har gitt bedring, men tilbakefallene har blitt mer og mer hyppige. Kvinnene tar kontakt med meg for å bryte den vonde sirkelen.

Den utløsende årsaken til infeksjon kan være mange. Noen reagerer på kulde, andre får infeksjon etter sex, kanskje etter å ha fått ny partner. Mange er i en alder hvor østrogenproduksjonen er på nedadgående, slimhinnene blir tynnere og mer utsatt for infeksjon. Også gravide kvinner kan være utsatt.

Alle kvinnene har sin historie. Jeg nedtegner et detaljert symptombilde, som hjelper meg å finne en homeopatisk medisin som har en likhet med symptomene. Den homeopatiske medisinen tas med en gang smerter oppstår, ved behov også forebyggende. Medisinen har ingen bivirkninger. Den spiller på lag med og skal vekke ditt immunforsvar. Riktig medisin tatt ved de første tegnene på ny infeksjon skal gi spontan bedring og virker styrkende over tid. En urinprøve forteller om jeg lykkes med behandlingen eller ikke.

Antibiotikaresistens
Gjentatt bruk av antibiotika kan gi resistente bakteriestammer. Det som vanligvis skjer er at normal bakterieflora endres og slimhinnens beskyttende barriere svekkes. De fleste får råd om å ta melkesyrebakterier (probiotika), mat eller kosttilskudd som inneholder levende mikroorganismer som fremmer en sunn bakterieflora i tarmen.  Det er viktig å unngå raske karbohydrater som du finner i  sukker, kaker og andre fine bakevarer, kjeks og brus. Disse matvarene hemmer immunforsvaret ved å føre til en stigning i blodsukkernivået. Drikk rikelig med vann 1,5- 2 liter i løpet av dagen. Spe gjerne på med urtete, feks te av kjerringrokk. Planten har en urindrivende virkning, sammen med et høyt innhold av silisium/kiselsyre som har en styrkende virkning på slimhinnen.  Hold deg varm. Blir bena kalde, synker temperaturen i slimhinnen og det blir vanskeligere for immunapparatet å bekjempe infeksjon. Noen trenger fettsyrer for å styrke slimhinnen, andre mangler mineraler og flere har oppvekst av en gjærsopp (candida) som finnes naturlig i alle friske kropper, men som kan få uønsket vekst når normalfloraen forstyrres. Våre kropper lever et liv i en fin balanse.

Jeg gir kostholdsråd og akutte råd som Tranebær med D-mannose. Roseberry (et preparat av planten Hibiscus), særlig til pasienter med hyppig vannlating om natten. De fleste infeksjoner i blæren er forårsaket av E coli-bakterien. Denne er sensitiv for pH-svingninger. Derfor gir jeg C-vitamin og natron vekselvis.

Det finnes gode råd og individuelle løsninger som kan gi også deg en friskere hverdag!