Adferds- og konsentrasjonsproblematikk

Adferds- og konsentransjonsterapi tar sikte på å ta tak i de grunnleggende årsakene bak symptomene ved å styrke hjernens biokjemiske balanse. Dette kan være et godt supplement eller alternativ til medisinering.

Hjernetrening / Nevrofeedback
Nevrofeedback kan bidra til å bedre konsentrasjonsevnen, virke balanserende på hjernens funksjon og gi økt tilstedeværelse. Man kan oppnå større ro, et mer balansert humør og bedre evne til impulskontroll. Nevrofeedback er også en velkjent metode når det gjelder behandling av lese- og skrivevansker og søvnproblematikk. Det festes elektroder på hodet og konsentrasjonen gjør jobben. Det er som regel behov for å starte med 20 behandlinger, med en hyppighet på en til to ganger ukentlig for at behandingen skal oppnå best mulig effekt.

Homeopatisk medisin:
Homeopati er en helhetlig og medisinsk behandlingsmetode som tar sikte på å balansere kroppens biokjemi ved å styrke dens immunsystem. Behandlingen bidrar til å styrke og gjenopprette kroppens egen evne til å helbrede seg selv. En sveitsisk studie fra 2005 på ADHD viser oppsiktsvekkende resultater ved bruk av homeopati.

Diett
Vi kommer i  mange tilfeller ikke utenom ”dietten”. Flere i denne pasientgruppen lider av det vi kaller protein-intoleranse. De vanligste er proteiner som kasein som finnes i kumelk og gluten som finnes i en del kornslag. Man finner enkelt ut om det er slike proteiner i blodet ved å ta en urinprøve.

Støtte til tarmen
Mange kan ha godt av tilførsel av ”de gode tarmbakteriene”. Dette er viktig spesielt i de tilfellene det er matinoleranse og eller proteinintoleranse, da dette ”sliter” på tarmens opptaksevne og permeabilitet (gjennomtrengning). Det er i noen tilfeller også gunstig med tilførsel av fordøyelsesenzymer.

Fettsyrer
Det begynner å bli en kjent sak at flerumettede fettsyrer støtter hjernens utvikling og kan virke gunstig på mange funksjoner i kroppen forøvrig. Vi ser i mange tilfeller at dette i seg selv kan virke konsentrasjonsfremmende og til en viss grad beroligende.

Vitaminer og mineraler
Kan ha effekt hos personer hvor hjernens og kroppens biokjemiske tilstand ikke er i balanse. Dette må tilpasses individuelt ut i fra hver enkelts tilstand. Eksempelvis kan dette gjelde vitamin B6, sink og magnesium som alle kan bidra til bedret stemningsleie, redusere fysisk og psykisk uro og bedre  konsentrasjonen.

Nakke/Rygg
Låsninger i ryggsøyle/nakke kan være årsaken til nevrologiske plager. Det kan være låsninger helt fra fødselen som kan gi barnet utviklingsforstyrrelser.

Ta kontakt med 22991700 eller post@balderklinikken.no for å bestille time. Vi ser frem til å høre fra deg og ønsker deg velkommen til Balderklinikken!