Kostholdsanalyse
Her kan du fĂ¥ en rask vurdering av kvaliteten pĂ¥ kostholdet ditt! Fyll bare ut skjemaet under.
Det er en fordel om du registrerer alt du spiser i 2-3 dager før du fyller ut skjemaet. Da vil du fĂ¥ en bedre oversikt over hva du faktisk spiser. Juster eventuelt hva du legger inn som svar om du ofte avviker fra det du spiste akkurat de dagene du valgte.
Noen av spørsmĂ¥lene kan kreve ekstra nøye vurdering da det kan være lett «Ă¥ glemme» matvarer du har spist fra enkelte kategorier. For eksempel vil bĂ¥de grovbrød, lyst brød, lasagne og fiskepinner inngĂ¥ i melmatkategorien (spørsmĂ¥l 10 under), mens pumpernickelbrød uten mel (men med knekte/hele korn) ikke inngĂ¥r. Er du i tvil gjør du bare sĂ¥ godt du kan, og forteller om hva du var i tvil om nĂ¥r du kommer til din behandler.
(Denne kalkulatoren er i utgangspunktet kun beregnet pĂ¥ personer som skal til eller har vært hos behandlere ved Balderklinikken, men kan være nyttig som en grov oversikt over kvaliteten pĂ¥ ditt kosthold uten at du oppsøker en behandler. Om resultatene ikke er tilfredsstillende, vil ikke resultatene være nok til Ă¥ avgjøre om endringer i kostholdet bør gjøres.
Svarene vil tolkes i lys av øvrige opplysninger om ditt kosthold som det blir spurt om pĂ¥ timen hos en av vĂ¥re behandlere. OgsĂ¥ blodprøver, helsetilstand og flere andre forhold vil ha betydning for hvilke ernæringsrettede tiltak som eventuelt foreslĂ¥s. Kalkulatoren gjelder for voksne.)
Før du fyller ut skjemaet bør du merke deg:
- Noen spørsmĂ¥l gjelder per dag og andre per uke.
- Du kan ogsĂ¥ taste inn verdier bak komma nĂ¥r det gjelder antall porsjoner, for eksempel 0,5 og 1,5.
- Noen av spørsmĂ¥lene krever at du tenker nøye gjennom hva som utgjør en porsjon, og at du bruker tid pĂ¥ Ă¥ tenke gjennom hvor mye du faktisk spiser.Â
- Forsikre deg om at tallet du legger inn pĂ¥ de ulike spørsmĂ¥lene ikke «ruller» til andre tall nĂ¥r du bruker musen for Ă¥ scrolle