Balderklinikken - Naturlig friskere
  • Hjem
  • Bestill time
  • Priser
  • Tjenester
      • Osteopati
      • Akupunktur
      • Mindfulness
      • Homeopati
      • Lege
      • Ernæring
      • Gynekologi
      • Psykiatri
      • Helsecoach
      • Balder apotek
  • Symptomer
  • Balderbloggen
  • Kurs
  • Om klinikken
    • Kontakt
    • Team Balder
    • Baldermetoden
    • Priser
    • Presse
    • Personvern
    • Jobbe med oss?
  • Click to open the search input field Click to open the search input field Søk
  • Menu Menu

Kostholdsanalyse

Her kan du få en rask vurdering av kvaliteten på kostholdet ditt! Fyll bare ut skjemaet under.

Det er en fordel om du registrerer alt du spiser i 2-3 dager før du fyller ut skjemaet. Da vil du få en bedre oversikt over hva du faktisk spiser. Juster eventuelt hva du legger inn som svar om du ofte avviker fra det du spiste akkurat de dagene du valgte.

Noen av spørsmålene kan kreve ekstra nøye vurdering da det kan være lett «å glemme» matvarer du har spist fra enkelte kategorier. For eksempel vil både grovbrød, lyst brød, lasagne og fiskepinner inngå i melmatkategorien (spørsmål 10 under), mens pumpernickelbrød uten mel (men med knekte/hele korn) ikke inngår. Er du i tvil gjør du bare så godt du kan, og forteller om hva du var i tvil om når du kommer til din behandler.

(Denne kalkulatoren er i utgangspunktet kun beregnet på personer som skal til eller har vært hos behandlere ved Balderklinikken, men kan være nyttig som en grov oversikt over kvaliteten på ditt kosthold uten at du oppsøker en behandler. Om resultatene ikke er tilfredsstillende, vil ikke resultatene være nok til å avgjøre om endringer i kostholdet bør gjøres.

Svarene vil tolkes i lys av øvrige opplysninger om ditt kosthold som det blir spurt om på timen hos en av våre behandlere. Også blodprøver, helsetilstand og flere andre forhold vil ha betydning for hvilke ernæringsrettede tiltak som eventuelt foreslås. Kalkulatoren gjelder for voksne.)

Før du fyller ut skjemaet bør du merke deg:

  • Noen spørsmål gjelder per dag og andre per uke.
  • Du kan også taste inn verdier bak komma når det gjelder antall porsjoner, for eksempel 0,5 og 1,5.
  • Noen av spørsmålene krever at du tenker nøye gjennom hva som utgjør en porsjon, og at du bruker tid på å tenke gjennom hvor mye du faktisk spiser. 
  • Forsikre deg om at tallet du legger inn på de ulike spørsmålene ikke «ruller» til andre tall når du bruker musen for å scrolle

  • (En porsjon: 200 gram)
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • (En porsjon: 200 gram)
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • Angi et tall fra 0 til 30.
  • Ett glass: 200 gram
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • En porsjon: 3 skiver/30 gram
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • En porsjon: 227 gram
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • En porsjon: En hamburger, en pølse, en karbonade
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • Angi et tall fra 0 til 30.
  • En porsjon er en stor håndfull godteri, eller et bløtkakestykke, en god morgen-yoghurt, et stort glass juice,
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • En porsjon: et pizzastykke, en brødskive, osv
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • Kornblandinger, byggris, ris, pumpernickelbrød, havregryn og andre hele eller valsede korn, hel quinoa, osv. En porsjon: 80 gram tørrvare.
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • En porsjon: et medium eple, en håndfull bær
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • En porsjon: en gulrot, ett grønnkålblad, en rødbet.
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • Angi et tall fra 0 til 30.
  • En porsjon: en spiseskje. (Husk også gresskarkjerner som kan finnes i en del knekkebrød)
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • (Dvs ikke nøtter og sukkerbasert godteri. Vanlig størrelse på posen = ca 200 gram)
    Angi et tall fra 0 til 30.
  • Angi et tall fra 0 til 30.
  • Angi et tall fra 0 til 30.
  • Angi et tall fra 0 til 30.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
RING FOR TIME
BESTILL TIME PER E-POST

Bloggkategorier

Siste fra Balderbloggen

  • Det siste året har vår egen lege: Ragnhild Skari Iuell skrevet boken.
  • Hvorfor snakker alle om faste?
  • Glukosedronningen/Glucose Goddess
  • Er du lei av å gå på lav-FODMAP-diett?
  • Medisiner eller livsstilstiltak mot hjerte-karsykdom?

Balderklinikken

Munchs gate 7
0165 Oslo

Telefon: +47 22991700 

Epost: post@balderklinikken.no

Personvernerklæring

  • facebook

Åpningstider

Klinikken : 

Laboratoriet har egne åpningstider. Se lenger ned på siden

Ordinære åpningstider for behandlinger:

Man- Fredag : 08:00 – 20: 00 ( JULI 08:00 – 16:00)

Resepsjonen/Telefon er åpen:

Man/Ons/Torsdag : 08:00 – 17: 00 ( JULI 08:00 – 16:00)

Tirs/Fredag:              08:00 – 16:00

Meld deg på nyhetsbrev

Laboratoriet’s  åpningstider: 

Mandag/onsdag og torsdag: kl. 08.30-15.00

Tirsdager: kl 08.30 – 13.00 og 14.00 – 15.00 ( stengt mellom 13-14)

Fredag ( og dager før helligdager) : kl. 08:30-12:00

Maps were disabled by the visitor on this site. Click to open the map in a new window.
© Balderklinikken 2018 | Utviklet av New Element
  • Hjem
  • Bestill time
  • Priser
  • Tjenester
  • Symptomer
  • Balderbloggen
  • Kurs
  • Om klinikken
Scroll to top Scroll to top Scroll to top
X
X