januar, 2022

ons19jan17:00Faste-imiterende diett (webinar/kurs med oppstart 19. januar 2022)17:00

Detaljer

Fasting Mimicking Diet (FMD) er en diett designet for å gi deg tilgang til fordelene med faste – med mindre mental belastning enn det som ofte følger med sann fasting. FMD – eller fasteimiterende diett på norsk – har blant annet en bestemt sammensetning av proteiner og totalt energiinnhold.

Nå kan du være med på å teste ut delvis faste, i tråd med den forskningen som har vært gjort. Anbefalt oppstart for fasten i denne kursrunden er en gang mellom kurskveld 1 og 2, men det er fullt mulig å starte senere enn dette.

Påmelding

Kursinnhold (påmelding og info om kursavgift her)

Det er to kurskvelder på dette kurset. Den første er onsdag den 19. januar og den andre er onsdag 26. januar. (Det anbefales at du er med på begge kurskveldene, men kurskveld én er tilstrekkelig for å gjennomføre selve den fasteimiterende dietten.)

Pris: 1900,- (inkludert to kroppssammensetningsanalyser (InBody) til en verdi av 900,- totalt). Kurs uten kroppssammensetningsanalyse: 1500,-.

Kurskveld 1:

Inge Lindseth, klinisk ernæringsfysiolog ved Balderklinikken, forteller om hva fasteimiterende diett er og hvordan man kan bruke enten vanlig mat eller Prolon-produkter for å gjennomføre dietten.

Du vil altså få valget mellom å gjennomføre dietten med vanlige matvarer (samt én pulverbasert matvare) som er vanlige i norsk kosthold, eller med spesialtilpassede produkter (Prolon). De fleste velger å gjennomføre dietten med vanlig mat.

Om du ønsker kan du gjennomføre en såkalt Inbody-analyse hos oss. Den gir deg oversikt over hvor mye fettmasse, muskelmasse og så videre kroppen din består av. Dette er gratis for deg som kursdeltaker, og du vil få veid deg to ganger (første kurskveld samt etter for eksempel tre måneder) (verdi 450 kr per gang).

Kurset starter kl 17 og er ferdig kl 19.

Kurskveld 2:

Kurskveld nummer to er onsdag 26. januar kl 17 og varer fra 1,5 -2 timer. Vi deler erfaringer fra første fasterunde. Kurskvelden vil også forberede deg på hva som skjer etter endt diett. Du er da fri til å spise hva du vil, men vi vil blant annet gi deg noen kostholdstips med hensyn til hva du kan gjøre videre for å ta vare på effektene av dietten på best mulig måte. Her vil det være mye nyttig informasjon!

Trenger du å gjøre noe forberedelser før kursdagen?

Nei, ingen bestemte forberedelser er nødvendig. Du må imidlertid tenke igjennom om det passer din hverdag å være på en faste-imiterende diett. Dietten innebærer at du skal spise en helt bestemt mengde og type mat i fem dager, og det kan bety utfordringer sosialt og praktisk sett. Energimengden på dietten er omtrent 1/3 av det som er vanlig å spise for mennesker som er normalt aktive. Det oppleves ulikt fra person til person å spise klart mindre enn man pleier. Om du har funnet det svært vanskelig å faste tidligere, kan det nok oppleves tøft også å gjennomføre «delvis» faste. For de aller fleste vil gjennomføringen av en slik diett innebære at det i det minste innimellom krever god motivasjon og god evne til å håndtere sultfølelse. Samtidig kan du også oppleve at du føler deg bedre på noen måter også under selve dietten, og at det går langt bedre enn du tror. Tilbakemeldinger fra dem som har gjennomført kurset til nå er at sultfølelse var et klart mindre problem for de fleste enn ventet.

Du kan starte med dietten når du vil, men vi anbefaler at du starter sammen med de andre deltakerne en av de første dagene etter kurskvelden slik at du har kommet godt i gang med dietten når du kommer på kurskveld nummer to.

Ikke alle kan være med på kurset. Les her om hvem som ikke kan være med, samt få mer info om dietten.

Påmelding er bindende. Det gis ikke refusjon av påmeldingsavgift (uansett årsak), men det er mulig å bli med på neste kurs uten avgift om du er forhindret fra å komme denne gangen. Dersom avbestilling skjer før 4. januar vil du få tilbakebetalt 50 % av kursavgiften. Send da en e-post til post@balderklinikken.no.

Om du ønsker time hos ernæringsveileder/ernæringsfysiolog eller lege etter kurset for tettere oppfølging/helsesjekk kan du bestille time (til vanlige takster) hos oss.

Prolonproduktene koster omtrent 3200 per fasterunde, og er et alternativ for dem som ønsker å bruke mindre tid på kjøkkenet. Disse bestiller du selv over nettet.

Påmelding

Artikkel om fasteimiterende diett i Aftenposten (av Inge Lindseth)

 

Tidspunkt

(Onsdag) 17:00

Sted

Internett/zoom

Kontaktperson

Inge LindsethTelefon: 22991700inge.lindseth@balderklinikken.no